недеља, 19. јун 2011.

O odlasku Peščanika sa B92


Ceca i Ceca su demonstrativno povukle svoju emisiju sa radija B92. Vidim da se građanski deo čaršije poprilično ražalostio. Kuknjava na sve strane. Čak je i Svetislav Basara u "Danasu" napisao neoprostivo plitak tekst na zadatu temu. Obaška što ga je pogodila i promena kursa Igora Brakusa (smešno i tragično). Kao mi tek juče skontali da je B92 otišao u komercijalu.  Ne znam odakle da krenem, ali meni je ceo taj trip postao dosadan pre mnogo godina. Peščanik sam prestao da slušam kada sam shvatio da je cela ta priča, sa jednim te istim gostima, samozadovoljna žalopojka i lamentiranje nad ex-yu "vrednostima", kao i potenciranje drugosti po svaku cenu. Pozivaju se na "Filosofiju palanke" Radomira Konstantinovića, a sami su veća palanka od mnogih vrlih palančana. Ne znam šta da mislim o njihovom odlasku. Mislim da bi trebalo medijski da postoje, ali nikada nisu zasluživali status koji imaju. Valjda će to nekada skapirati i onaj veliki broj pametnih ljudi koje poznajem, a koji su zakleti fanovi Peščanika. Bio sam i ja nekada među tim fanovima, ali onda su pale maske i shvatio sam da su dva i dva četiri.

Tačno je da medije drže domaći tajkuni i političari koji im vire iz džepa i dupeta, ali ako smo spali na to da nam je Peščanik jedina kritička emisija (iz ugla pentagonskih levičara) onda je jadna ova naša demokratija.

2 коментара:

  1. Ne dirati Basaru:)Šalim se, zaista kolumne znaju ponekad da mu budu katastrofalne. Kao da ih piše preko qrca. Čitao sam još jednu od poslednjih u kojoj je ispao seljački prost. Ne znam šta mu se dešava, a skoro sam napisao baš jedan post o njemu.
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Đorđe, da ti poželim prvo dobrodošlicu. S obzirom da si napisao prvi komentar na ovom blogu, Basara/Prosera će biti pošteđen:)Pozdrav

    ОдговориИзбриши